ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ - ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ & ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΞΗΡΩΝ ΚΑΡΠΩΝ
Κέϊκ με ξηρούς καρπούς και καφέ

Κέϊκ με ξηρούς καρπούς και καφέ

Υλικα:

 

· 200 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

· 150 γραμμάρια Ζάχαρη κρυσταλλική

· 140 γραμμάρια Βούτυρο μαλακό

· 3 Αυγά

· 50 γραμμάρια αμύγδαλα σε μικρά κομμάτια

· 1 κουταλιά της σούπας καφέ στιγμής σε κόκκους

· 1 πρέζα Αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν για τουλάχιστον 10 λεπτά. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά περιμένοντας να ενσωματωθεί το ένα πριν ρίξουμε το άλλο. Προσθέτουμε το αλεύρι, μία πρέζα αλάτι, αμύγδαλα και μετά τον καφέ. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 45 λεπτά. Το αφαιρούμε από τη φόρμα αφού το αφήσουμε να κρυώσει για πέντε λεπτά.